کلید موفقیت آمیز بودن ایمپلنت دندان، روش جراحی کاشت می باشد.
از آنجایی که خود ایمپلنت دندانی صرفا پایهای ست که دندانپزشک بر روی آن تاج یا یک نقطه اتصال برای دندان مصنوعی میسازد. عمق، زاویه و موقعیت سه بعدی ایمپلنت در واقع برای دستیابی به همان عملکرد مکانیکی طبیعی دندان های طبیعی ست.
با استفاده از تصویربرداری سه بعدی آخرین جهش کوانتومی تکنولوژیکی در جراحی ایمپلنت دندان دیده می شود. سی تی اسکن مدتهاست که استاندارد طلایی را برای تصویربرداری از استخوان نشان می دهد. با ظهور تکنولوژی Cone Beam CT، سی تی اسکن به راحتی و با قیمت مناسب با تشعشع بسیار کمتر برای بیمار فراهم کرد. سی تی اسکن پرتو مخروطی تصاویری با وضوح بالاتر تولید کرده و در عین حال بیمار در معرض یک دهم میزان تابش به عنوان سی تی اسکنر بیمارستانی سنتی قرار دارد.
علاوه بر این، دستگاههای CBCT ساکتتر و راحتتر هستند. تصاویر هم در حالی که بیمار بهجای دراز کشیدن روی یک میز صاف و سخت، بهطور عمودی نشسته، گرفته میشود.
جراحان با استفاده از نرم افزارهای تخصصی، روش کاشت ایمپلنت را روی تصویر سه بعدی اسکلت صورت بیمار به طور دقیق برنامه ریزی می کنند. رندر سه بعدی فک بیمار را می توان در یک محیط 360 درجه روی یک کامپیوتر دستکاری کرد . طوری که چشم اندازی را نشان می دهد که به سادگی نمی توان از نظر بالینی به ان رسید.
در داخل نرم افزار، جراحان اندازه، طول و متریال ایمپلنت دندانی مورد نیاز را انتخاب کرده و آن ایمپلنت را در رندر دیجیتالی فک بیمار قرار می دهند. جراحان همچنین می توانند عمق، زاویه و موقعیت 360 درجه ایمپلنت را تنظیم کنند تا زمانی که موقعیت دقیقا در جایی باشد که باید جایگزینی صورت گیرد. علاوه بر این، دندانپزشک بیمار، با همکاری جراحان، اکنون میتواند موقعیت پیشنهادی را پیشنمایش کند و حتی یک ماکت دیجیتالی از تاج دندان را روی ایمپلنت دیجیتال قرار دهد تا مطمئن شود که موقعیت جراحی نتیجه قابل قبولی برای ترمیم به همراه خواهد داشت.
پس از تکمیل فرآیند برنامه ریزی دیجیتال، داده ها در یک آزمایشگاه دندانپزشکی تخصصی آپلود می شود که راهنمایی ایجاد می کند که جراحان در طول عمل بالینی از آن استفاده خواهند کرد. این راهنمای جراحی به جراحانایمپلنت اجازه می دهد تا نتیجه ای را که قبلا در نرم افزار رایانه برنامه ریزی شده بود تکرار کنند. با توجه به دقت این فرآیند، جراحی آسیب بسیار کمتری دارد، زمان کمتری می برد و میزان عارضه بسیار کمتری دارد.