اگر به دنبال محصولات سفید کننده دندان هستید، ممکن است به خاطر داشته باشید که چگونه ممکن است بر سلامت دندان شما تأثیر بگذارند.
تحقیقات جدیدی که در نشست سالانه انجمن آمریکایی بیوشیمی و زیستشناسی مولکولی در اورلاندو، فلوریدا ارائه شد، نشان میدهد که چگونه پراکسید هیدروژن – که در محصولات سفیدکننده بدون نسخه استفاده میشود – ممکن است به دندانهای شما آسیب برساند.
دندان های شما از سه لایه مجزا ساخته شده اند، مینای محافظ بیرونی دندان، لایه عاج، که بیشتر دندان را تشکیل می دهد و حاوی سطوح بالایی از پروتئین مانند کلاژن است و سپس بافت همبند که ریشه ها را به لثه می بندد.
در این تحقیق جدید، کینان و تیمش به بررسی چگونگی جدا شدن عاج در قطعات کوچک توسط پراکسید هیدروژن پرداختند.
آنها همچنین بررسی کردند که وقتی کلاژن خالص با عامل سفید کننده درمان می شود چه اتفاقی می افتد تا نحوه تأثیر پروتئین را با دقت بیشتری بررسی کنند.
هنگامی که بسیاری از افراد از محصولات سفید کننده استفاده می کنند، معمولا پس از آن حساسیت دندان را تجربه می کنند.
این ممکن است مربوط به شیوع بالای پراکسید هیدروژن باشد که پروتئینهای لایه عاج را اکسید میکند، زیرا این ناحیه بیشتر تحت تأثیر محصولات است، نه مینای دندان.
نوارهای سفید کننده با بالاترین سطحی که ممکن است در فروشگاه پیدا کنید می تواند حاوی حدود 14 درصد عامل سفید کننده باشد، در حالی که نسخه های ملایم تر محصول حاوی نزدیک به 6 درصد هستند.
حساسیت به این محصولات واقعا به فرد بستگی دارد. هیچ پاسخ یکنواختی به سفید کردن دندان وجود ندارد.
استفاده طولانی مدت از این روش ها توصیه نمی شود زیرا می توانند بر فلور مفید – یا باکتری ها – در دهان شما نیز تأثیر بگذارند.