اگر دندان خود را از دست داده اید، ایمپلنت دندان بهترین راه برای جایگزینی آن است.
به همین دلیل است که ما می خواهیم درباره ایمپلنت های دندانی و هر انچه که اطلاعات نیاز داشته باشید در اختیارتان قرار دهیم. و اینکه بدانید چه زمانی کاندیدای مناسب برای ایمپلنت دندان هستید.
در گذشته ، به بسیاری از مردم گفته می شد که نمی توانند ایمپلنت دندان انجام دهند زیرا دارای بیماری هستند. اما در حال حاضر می دانیم که بسیاری از این شرایط در واقع ایمپلنت های دندانی را تهدید نمی کنند یا عوارض جدی ندارند. پس با مراقبت و مدیریت مناسب، بسیاری از افراد با این شرایط هنوز می توانند از مزایای ایمپلنت دندان برخوردار شوند.
در اینجا برخی از بیماری هایی که قبلاً فکر می کردیم نمی توانید با وجودشان ایمپلنت دندان انجام دهید، اما اکنون به نظر خوب است معرفی می کنیم.
مدیریت ایمپلنت های دندان با بیماری مزمن کلیوی
در گذشته، افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه (CKD) کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان محسوب نمی شدند. تا حدی به این دلیل است که CKD اغلب با بیماری لثه همراه است و بیماری لثه به ایمپلنت های دندانی حمله می کند همانطور که به دندان های طبیعی حمله می کند. اما می تواند به این دلیل هم باشد که بیماران مبتلا به CKD ممکن است در پردازش داروهایی که اغلب همراه با جراحی ایمپلنت دندان استفاده می شوند، از جمله آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد التهابی مشکل داشته باشند. از سوی دیگر ، داروهای CKD پیامدهای منفی برای متقاضیان ایمپلنت دندان دارد. مانند خشکی دهان و رشد بیش از حد بافت لثه.
اما اخیراً پزشکان تعامل بین CKD و ایمپلنت های دندانی را دوباره ارزیابی کرده اند. تیمی از پزشکان از ایالات متحده، تایلند، اسپانیا، عربستان سعودی و چین این موضوع را با جزئیات بررسی کرده و توصیه هایی را ارائه کردند. آنها دریافتند که با مشورت مناسب بین دندانپزشک و نفرولوژیست و به دنبال ان احتیاط در مورد عوارض احتمالی، بیماران مبتلا به CKD می توانند ایمپلنت دندان انجام دهند.
دیابت بر موفقیت ایمپلنت دندان تأثیری ندارد.
دیابت در گذشته برای بیماران ایمپلنت دندان مشکل محسوب می شد.
با افزایش خطر ابتلا به بیماری لثه تهاجمی در این بیماری همراه بود و تصور می شد که این خطر برای ایمپلنت های دندانی بسیار زیاد باشد، به خصوص اگر فردی سطح قند خون خود را به خوبی کنترل نمی کرد. اما تحقیقات جدید به بررسی این موضوع پرداخته و به این نتیجه رسیدند که بیماران مبتلا به دیابت میزان موفقیت قابل مقایسه ای دارند، حتی اگر قند خون خود را به درستی کنترل نکنند.
پوکی استخوان به ایمپلنت های دندانی آسیب نمی رساند.
از آنجایی که ایمپلنت های دندانی در استخوان جای می گیرند، احساس می شد که پوکی استخوان مانعی برای ایمپلنت دندان افراد بود.
این فقط به این دلیل نیست که تراکم استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت وجود ندارد، بلکه این است که داروهای پوکی استخوان می توانند خطر عوارض مربوط به ایمپلنت های دندانی، مانند استئونکروز فک را افزایش دهند. اما اکنون تحقیقات نشان داده است که پوکی استخوان مانع از نتایج مطلوب برای ایمپلنت دندان نمی شود. و داروهایی که اکثر مردم مصرف می کنند بر میزان موفقیت تأثیری ندارد یا لزوما خطرات عارضه را افزایش نمی دهد.
کم خونی تاثیر ان چنانی ندارد.
برای داشتن نتایج خوب در ایمپلنت های دندانی، باید ساختار استخوانی سالمی داشته باشید که بتواند بعد از عمل به درستی بهبود یابید.
به همین دلیل اعتقاد بر این است که کم خونی افراد ان ها را واجد شرایط برای کاشت دندان نمی کند. اما اکنون تحقیقات نشان می دهد که این واقعیت ندارد. با مراقبت مناسب ، افراد مبتلا به کم خونی می توانند از مزایای کاشت دندان استفاده ببرند. به خصوص اگر کم خونی آنها با موفقیت درمان شود.