بیماری لثه چیست؟
بیماری لثه التهاب لثه است.
به دلایل زیادی از جمله ژنتیک، بهداشت نامناسب دهان، سیگار کشیدن و حتی دیابت رخ می دهد. با گذشت زمان، بدون مراقبت مناسب از دهان، پلاک روی دندانها ایجاد میشود و باعث التهاب و تحریک شدید لثهها میشود. هنگامی که پلاک تجمع می یابد، علائم بیماری لثه را تجربه خواهید کرد.
مراحل بیماری لثه چیست؟
بیماری پریودنتال به چهار مرحله تقسیم می شود که عبارتند از :
ژنژیویت.
این تنها مرحله ایست که برگشت پذیر است زیرا هنوز به استخوان ها حمله نکرده است.
خونریزی لثه یکی از اولین علائمی ست که تجربه می شود. با این حال، بیشترین علائم ان بدون درد است، که باعث می شود بیماری پریودنتال شایع باشد. بهداشت دهان و دندان به خوبی، و معاینات منظم دندانپزشکی و تمیز کردن روتین دندان به درمان و معکوس کردن التهاب لثه کمک می کند.
بیماری خفیف پریودنتال.
بیماری خفیف پریودنتال مرحله دوم بیماری لثه است.
در حالی که قابل برگشت نیست، هنوز هم می توان آن را مدیریت کرد. هنگامی که به مرحله دو رسیدید، عفونت به استخوان ها گسترش یافته و شروع به تخریب آنها خواهد کرد. باکتری ها تهاجمی تر شده و می توانند منجر به تحلیل استخوان شوند. جرم گیری و روت پلنینگ برای تمیز کردن عمیق دندان ها و لثه ها استفاده می شود.
بیماری پریودنتال متوسط.
مرحله سوم بیماری پریودنتال دارای عمق کاوش بیشتری است.
به این معنی که حتی باکتری های بیشتری به استخوان ها و جریان خون حمله کرده اند. دندانپزشک از جرم گیری و پلنینگ ریشه برای تمیز کردن کامل لثه استفاده می کند.
بیماری پریودنتال پیشرفته.
مرحله نهایی بیماری پریودنتال زمانی رخ می دهد که عفونت به باکتری های بیماری زا تبدیل شود.
این امر باعث قرمزی لثههای متورم و ترشح چرک، حساسیت دندان، لق شدن دندانها، جویدن دردناک، بوی بد دهان و تحلیل شدید استخوان میشود. این مرحله به جراحی پریودنتال یا لیزر درمانی برای تمیز کردن پاکت های پریودنتال عمیق پر از باکتری نیاز دارد. در صورت عدم درمان، مرحله چهارم می تواند منجر به ایجاد فضای خالی، نیاز به دندان مصنوعی، تحلیل لثه و سایر مشکلات شود.
درمان سریع بیماری پریودنتال بسیار مهم است. در مرکز دندانپزشکی به بیماران عادات بهداشتی دهان و دندان به خوبی آموزش داده می شود که به آنها کمک می کند تا پیشرفت بیماری لثه را متوقف کنند.